SANTA MAGDALENA DE TERRADES

 

TERRADES - l'Alt Empordà


 


 

Situada al nord-oest del nucli urbà de la població de Terrades, a poca distància del santuari de la Mare de Déu de la Salut, a la muntanya que duu el seu nom.

Església d'una sola nau amb absis semicircular capçat a llevant. La volta de la nau és apuntada, de la mateixa manera que la de l'absis, tot i que aquesta és de dimensions més reduïdes. Al fons de la conca absidal hi ha una fornícula de mig punt on hi ha la imatge de la verge. Adossats als murs laterals de la nau hi ha dos bancs correguts de poca alçada, que enllaçen amb el nivell de circulació de l'absis, més elevat que la resta de la nau.

Pel que fa a la il·luminació del temple hi ha una finestra allargada a mode de sagetera al fons de l'absis i dues finestres rectangulars de doble esqueixada a cada extrem del parament de migdia, tot i que actualment estan tapiades. Entre les dues hi ha la porta principal, d'arc de mig punt bastit amb dovelles grans i ben allisades. Al frontis hi ha una altra finestra rectangular emmarcada amb carreus desbastats i, sota seu, una petita obertura circular adovellada. Coronant el frontis hi ha un petit campanar d'espadanya d'un sol arc de mig punt.

La construcció és bastida en carreus de pedra ben desbastats disposats en filades regulars. Adossats als extrems del parament de migdia hi ha tres murs que formen un tancat lateral, al que s'accedeix mitjançant dues portes d'arc rebaixat bastides en maons i amb els brancals fets de pedra desbastada. Aquesta part de la construcció està abstida en pedra sense treballar i fragments de maons, lligat amb morter.

LLEGIU TOT EL TEXT A:

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/38759ACCESSOS (Cliqueu sobre el mapa de la dreta per més detall)


Data de la fotografia:  

abril de 2023

Coordenades:

Decimales: 42.3243862  2.8258876
Sexagesimales: 42º 19' 27.8" N  2º 49' 33.2" E

 

Enllaços:

https://terrades.cat/coneix/llocs-dinteres/ermita-de-santa-magdalena/

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=6843

https://www.youtube.com/watch?v=HYTybrx6pY8

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2022/01/ermita-de-santa-magdalena-terrades.html

http://candidmiro.blogspot.com/2015/04/santa-magdalena.html

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/......santa-magdalena-alt-emporda-18394855

https://ca.wikiloc.com/rutes/senderisme/espanya/catalunya/terrades


  TORNAR A ROMÀNIC

2150

 

© Col·lectiu Obaga 2007-2023 -´Darrera actualització: domingo, 24 / septiembre / 2023