SANT SALVADOR DE LA SERRA 

 

SANT ESTEVE DE LA SARGA - el Pallars Jussà   


 


 

(...)

Sant Salvador de la Serra és una església romànica propera al poble d'Estorm, del terme municipal de Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà. Possiblement fou l'església del desaparegut poble de Vilamolera, situat en aquest lloc.

És una església romànica del segle XII, amb absis llis, feta amb carreus escairats bastant grossos, disposats en filades de perfecta factura. Té una sola nau, coberta amb volta de canó. D'obertures, té la porta a ponent, una finestra de doble esqueixada al centre de l'absis i una altra d'una sola esqueixada al sud, prop de l'absis, visibles totes dues a les fotografies d'aquesta pàgina. Al mur sud es conserven vestigis de la primitiva porta, oberta en aquella façana. En èpoques tardanes la nau fou allargada un parell de metres cap a ponent.

El dia de sant Salvador (6 d'agost), tenia lloc l'aplec de Sant Salvador de la Serra, coincident amb la Festa Major d'Estorm. Hi solien acudir persones dels pobles del voltant, tant de Sant Esteve de la Sarga com dels pobles de l'actual terme de Castell de Mur, i era una festa molt lluïda.

(...)

LLEGIU TOT EL TEXT A:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Salvador_de_la_Serra

 ACCESSOS (Cliqueu sobre el mapa de la dreta per més detall)


Data de la fotografia:  

octubre de 2016

Coordenades:

Decimals: 42.0954904  0.8352248
Sexagesimals: 42º 5' 43.8" N  0º 50' 6.8" E

 

Enllaços:

http://www.santesteve.cat/

http://www.santesteve.cat/el-municipi/turisme/nuclis-del-municipi/estorm

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/el-castell-de-mur-des-destorm-per-vilamolera......


  TORNAR A ROMÀNIC

1915

 

© Col·lectiu Obaga 2007-2019 -´Darrera actualització: domingo, 01 / septiembre / 2019