LA CONCEPCIÓ DE MIRAVALL

 

LES VALLS D'AGUILAR - l'Alt Urgell


 


 

L'església de la Mare de Déu de la Concepció de Miravall és un edifici que en l'estat actual planteja nombrosos interrogants, de tal manera que resulta difícil destriar quina part correspon a l'estructura original i quina part correspon a afegits posteriors.

És un temple d'una sola nau, coberta amb volta de canó, coronada a llevant per una testera plan, que tanca l'obertura d'un absis semicircular, cobert amb una volta de quart d'esfera i considerablement més baix que la nau, motiu pel qual devia construir-se aquesta important testera, tapant l'obertura absidal, on s'obria una finestra actualment paredada. Prop de testera actual, en els murs nord i sud, s'obren sengles capelles rectangulars, cobertes amb una volta de canó, de perfil semicircular, que presenten cadascuna, una finestra de doble esqueixada, orientades a llevant. Pel seu aspecte, sembla que aquestes capelles haurien de respondre a afegits tardans, però l'estructura de les finestres, idèntiques a la que s'obre al fons de l'absis, i sobretot, el fet que no s'observa cap discontinuïtat entre els paraments exteriors de les capelles i els de la nau, plantegen seriosos dubtes sobre el procés constructiu, i no pot descartar-se que l'edifici respongui a un únic procés constructiu, i no pot descartar-se que l'edifici respongui a un únic procés constructiu, almenys pel que respecta a la nau i les capelles.

Al centre de la nau hi ha una gran llosa rectangular, amb tres creus gravades i una anella de ferro que possiblement dóna accés a una cripta.

(...)

LLEGIU TOT EL TEXT A:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Concepci%C3%B3_de_Miravall

 ACCESSOS (Cliqueu sobre el mapa de la dreta per més detall)


Data de la fotografia:  

setembre de 2018

Coordenades:

Decimals: 42.3213353  1.2836986
Sexagesimals: 42º 19' 16.8" N  1º 17' 1.3" E

 

Enllaços:

http://vallsaguilar.ddl.net/layout_index.php  

http://indretsescbergueda.blogspot.com/2013/09/mare-de-deu-de-la-concepcio-miravall.html

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/noves-de-segre-bellpui-miravall-......-15761029

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/miravall-la-muntanyeta-valls-daguilar-22974334

https://ca.wikiloc.com/rutes/senderisme/espanya/catalunya/noves-de-segre


  TORNAR A ROMÀNIC

1894

 

© Col·lectiu Obaga 2007-2019 -´Darrera actualització: dissabte, 06 / d’abril / 2019