SANTA CECÍLIA DE LA FABREGADA

 

VILANOVA DE MEIÀ - la Noguera    


 


 

(...)

Edifici de reduïdes dimensions, d'una sola nau coberta amb volta de canó de perfil semicircular, parcialment enrunada als extrems de llevant i de ponent, on es conserven els brancals de l'arc toral adossat al mur de ponent que la reforçava.

La nau és escapçada a llevant per un absis semicircular, aterrat, que s'obre a la nau mitjançant un arc presbiteral en degradació del qual es conserven sols els brancals.

Es conserva una finestra en forma de creu a la façana oest i la porta s'obre a la façana sud amb un arc de mig punt espoliat exteriorment. Les façanes no tenen decoració com tampoc no en devia tenir la desapareguda façana absidal si s'ha de jutjar pels vestigis que en romanen.

A l'interior es veuen tres fornícules rectangulars al mur de ponent. L'aparell és de carreuó ben escairat disposat en filades horitzontals i regulars. Hi ha filades d'«opus spicatum» a la base del mur oest, que sembla una refecció; també n'hi ha al mur nord, on per dins és resseguit amb el rejuntat incís de les peces.

Tot i la manca d'elements ornamentals que permetin de donar una filiació estilística, els elements constructius assenyalen clarament les formes pròpies de l'arquitectura del segle XI.

(...)

LLEGIU TOT EL TEXT A:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Santa_Cec%C3%ADlia_de_la_Fabregada

 ACCESSOS (Cliqueu sobre el mapa de la dreta per més detall)


Data de la fotografia:  

setembre de 2017

Coordenades:

Decimals: 42.0077421   1.0628585
Sexagesimals: 42º 0' 27.87" N     1º 3' 46.29" E

 

Enllaços:

http://www.ccnoguera.cat/vilanovademeia/

http://www.apuntsdunnummulit.com/?page_id=2976

http://joanmupi.blogspot.com/2016/12/torrec-la-vansa-serrat-gramanet-santa.html

https://montsecdemeia.wordpress.com/fabregada/itinerari-2-......ermita-de-santa-cecilia....

 


  TORNAR A ROMÀNIC

1877

 

© Col·lectiu Obaga 2007-2019 -´Darrera actualització: diumenge, 20 / de gener / 2019