SANT PERE DE LLESSUÍ

 

SORT- el Pallars Sobirà   


 


(...)

Les seves restes estan situades a l'extrem nord de Llessui, en el mateix camí d'entrada al poble des de la Torre i la carretera de Sort. Només queden dempreus el campanar i els peus de la nau. La resta (interior de les naus, absis i cripta) està adequada per a la visita, però només queden drets alguns fragments de les naus perimetrals i de l'absis.
Església d'una nau flanquejada per capelles, estava coberta amb volta d'aresta i rematada, a llevant, per un gran absis semicircular externament dividit en tres sectors per dues bandes llombardes, sense decoració d'arcuacions.
Als sectors laterals s'obre respectivament una finestra atrompetada cegada a l'interior per l'altar barroc. Al sector central de l'absis hi ha una finestra visible, de característiques molt similars, però situada a un nivell inferior arran de terra, donat el fort desnivell del terreny, que actualment es troba tapiada, L'altura de la nau és força superior a la de l'absis. Una ampla coberta de llicorella a dues aigües cobreix la nau, les capelles laterals i altres dependències annexes a costat i costat de la primera.
Al costat sud, i com ja s'ha sit pel fort desnivell del terreny, per sota l'església existeix una arcada de mig punt per la que passa un petit carreró.
A ponent, als peus de la nau, s'aixeca una imponent torre campanar que consta de quatre pisos il·luminats per grans finestres de mig punt i un teulat fet amb llicorella.
A la part baixa de la torre i sota una gran arcada ogival es troba l'atri al que s'obre la porta d'accés a l'interior de la nau.

(...)

LLEGIU TOT EL TEXT A:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Pere_de_Llessui

 ACCESSOS (Cliqueu sobre el mapa de la dreta per més detall)


Data de la fotografia:  

agost de 2013

Coordenades:

Decimals: 42.4513318   1.0738485
Sexagesimals: 42º 27' 4.79" N     1º 4' 25.85" E

 

Enllaços:

https://sort.cat/municipi/nuclis-agregats/llessui/

http://campaners.com/php/campanar.php?numer=5501

https://elromanic.wordpress.com/2016/12/29/sant-pere-de-llessui-sort/

https://ca.wikiloc.com/rutes/senderisme/espanya/catalunya/llesuy


  TORNAR A ROMÀNIC

1875

 

© Col·lectiu Obaga 2007-2019 -´Darrera actualització: diumenge, 13 / de gener / 2019