SANT cristòfol de vinyoles 

 

CAVA - Alt Urgell    


 


 

L'església de Sant Cristòfol de Vinyoles és el temple, avui en ruïnes, de l'antic nucli de Vinyoles, situat a certa alçada a la dreta del riu de Cava.

...

L'església està enrunada, amb la coberta parcialment enfonsada i presenta una sola nau, de planta rectangular capçada a llevant per un absis semicircular cobert amb volta de quart d'esfera. La nau és coberta amb entramat de fusta a doble vessant, en l'actualitat parcialment enfonsada.

El portal de l'església es troba a la façana de ponent, on hi ha un potent campanar d'espadanya amb dos ulls. L'aparell és molt ben col·locat, amb junta gairebé seca. A la part exterior de l'absis, just a sota del ràfec de la teulada, trobem una sèrie de carreus de tosca esculpits en forma de rostre molt sintètic. L'aparell i, en general, la forma de l'edifici, corresponen a les formes arquitectòniques rurals del segle XIII, fortament empeltades de les tradicions constructives anteriors.

L'església de Sant Cristòfol és la millor manifestació de l'arquitectura romànica del municipi de Cava, arran de la seva millor conservació sense poder dir que es troba en bon estat en relació amb altres edificis de la mateixa etapa d'aquest municipi.

 

LLEGIU TOT EL TEXT A:

http://cava.ddl.net/secciodinamica.php?seccio=Patrimoni&id_seccio=8675

 

 ACCESSOS (Cliqueu sobre el mapa de la dreta per més detall)


Data de la fotografia:  

agost de 2015

Coordenades:

  Decimals: 42.3419663   1.6044009
Sexagesimals: 42º 20' 31.08" N     1º 36' 15.84" E

 

Enllaços:

https://www.alturgell.cat/cava

https://www.elbarida.cat/cava

http://www.calaix.cat/handle/10687/44664

http://www.romanicobert.cat/web/guest/fitxa/-/fr/_capella_de_sant_cristofol......

http://cadirural.cat/activitats/

https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12842559


  TORNAR A ROMÀNIC

1775

 

© Col·lectiu Obaga 2016 -´Darrera actualització: diumenge, 14 / de maig / 2017