SANT ANDREU DE VILA-ROBAU

ESGLÉSIA VELLA 

 

VENTALLÓ - l'Alt Empordà   


 


(...)

Situada dins del poble de Vila-robau, a l'extrem nord-oest del municipi de Ventalló al qual pertany. El temple està situat a la part nord del nucli.

Petit edifici d'una sola nau, amb absis de planta de ferradura orientat a llevant. Actualment, el temple no té culte, és de propietat particular i està envoltat d'altres construccions. La volta de la nau és de canó seguit i la de l'absis és de quart d'esfera, obert directament a la nau. Amb posterioritat s'obriren dues capelles laterals, probablement en època moderna.

La façana està orientada a ponent i presenta una portalada d'un sol arc de mig punt, lleugerament rebaixat, bastit amb pedres de mida petita desbastades, a mode de dovelles. Està sostingut per muntants destacats que incorporen algun carreu desbastat. A la part superior hi ha una petita finestra d'un sol biaix, una mica malmesa.

A l'absis hi ha una altra finestra d'un sol biaix, actualment modificada. Al mur meridional de la nau s'hi va afegir l'antiga rectoria i el mur septentrional no posseeix obertures. Al mur de capçalera hi ha un senzill i primitiu campanar de cadireta. L'església conserva restes de pintures murals de diverses èpoques.

(...)

LLEGIU TOT EL TEXT A:

  http://patmapa.gencat.cat/web/guest/......

 


 


ACCESSOS (Cliqueu sobre el mapa de la dreta per més detall)


Data de la fotografia:  

abril de 2015

Coordenades:

  Decimales: 42.1652255   3.0086124
Sexagesimales: 42º 9' 54.81" N     3º 0' 31" E

 

Enllaços:

http://www.ventallo.cat/pagines.php?pid=32

http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=7789

http://algunsgoigs.blogspot.com.es/2015/08/goigs-sant-andreu-vila-robau-ventallo.html

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=9443448

 


  TORNAR A ROMÀNIC

1667

 

© Col·lectiu Obaga 2015 -´Darrera actualització: dissabte, 14 / novembre / 2015