SANT miquel del castell palau 

 

LA BISBAL D'EMPORDÀ - el Baix Empordà   


 


 

(...)

El castell palau de la Bisbal és una mostra molt important de l’arquitectura romànica civil de l’Empordà i un dels pocs exemples que se'n conserven. Esmentat documentalment des del 1180, la seva construcció ha estat atribuïda al bisbe Guillem de Peratallada (1161-68), encara que diversos elements constructius i d’aparell indiquen una datació d’origen vers la segona meitat del segle XI.

...

A la torre hi ha una finestra romànica de mig punt i doble biaix que correspon a la de l’absis de la capella que hi ha a dins, antigament dedicada a sant Miquel (a santa Anna en 1336-48). La capella és romànica, de planta rectangular exteriorment —és inclosa dins la torre—; interiorment té un absis semicircular orientat a llevant. L’arc triomfal és sostingut per columnes amb capitells molt erosionats i la volta de la nau és de canó. Sobre la capella s’alça una petita torre de planta quadrada coronada amb merlets. Les dues plantes del castell s’organitzen entorn d’un petit pati central on hi ha l’escala de comunicació entre els pisos, i els eixos de les diferents sales són perpendiculars a les façanes. Tot i que l’edifici fou objecte de diverses reformes entre els segles XIV i XVII, conserva encara prou elements antics de la primitiva construcció.

(...)

LLEGIU TOT EL TEXT A:

http://www.enciclopedia.cat/enciclop%C3%A8dies/gran-enciclop%C3%A8dia-catalana/EC-GEC-0010212.xml?s.q=bisbal#.VDocKFdqySo  ACCESSOS (Cliqueu sobre el mapa per més detall)


Data de la fotografia:  

agost de 2014

Coordenades:

  Decimals: 41.9594761   3.0373871
Sexagesimals: 41º 57' 34.11" N     3º 2' 14.59" E

 

Enllaços:

http://www.labisbal.cat/

http://www.artmedieval.net/Castell%20bisbal.htm

http://www.romanicobert.cat/web/guest/fitxa/-/fr/castell_palau_bisbal


  TORNAR A ROMÀNIC

1518

 

© Col·lectiu Obaga 2014 -´Darrera actualització: diumenge, 12 / octubre / 2014