SANT CLIMENT DE LLOBREGAT

 

SANT CLIMENT DE LLOBREGAT - el Baix Llobregat  


 


(...)

La primera notícia 970 que tenim del poble correspon a una donació que rep el monestir de  Sant Cugat, en que es menciona  “ipso manso qui est casale” que limita amb el camí de Sant Climent, a l’Eramprunyà. El fet de que es mencioni el nom de la parròquia evidencia la seva existència en aquesta data.

Sens dubte la primitiva església es obra del segle X. No pot ser anterior perquè Sant Climent no era un Sant venerat anteriorment a l’època de l’ocupació musulmana.

De la primitiva església del segle X només en resta una part del campanar. Gràcies a la documentació sabem que l’any 1058 s’hi fan obres.

El de Sant Climent és l’únic campanar romànic que es conserva sencer en el Baix Llobregat.

El seu nivell inferior pertany al cicle inicial de la construcció del temple (segle X). Aquesta etapa constructiva ens deixa una planta bastida amb licorella negra que contrasta amb els carreus de pedra rogenca que l’emmarquen en les lesenes. En mig hi observem una espitllera encaixada amb el mateix material. A la part superior d’aquesta fase hi observem els arcs llombards, també de gres, que donen un conjunt bellament equilibrat a aquest nivell constructiu.

(...)

LLEGIU TOT EL TEXT A:

 http://www.santclimentdellobregat.cat/elPoble/

patrimoni/EsglesiadeSantcliment 

 ACCESSOS (Cliqueu sobre el mapa per més detall)


Data de la fotografia: 

gener de 2013

  Coordenades:

  Decimals: 41.336273   1.995689
Sexagesimals: 41º 20' 10.58" N     1º 59' 44.48" E

 

Enllaços:

http://www.santclimentdellobregat.cat/

http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=448


  TORNAR A ROMÀNIC

1216

 

© Col·lectiu Obaga 2013 -´Darrera actualització: diumenge, 17 / febrer / 2013