SANT DANIEL

 

GIRONA - Gironès  


 


 

(...)

Queda molt poc de l'edifici original. Les restes de major antiguitat són els que conformen el cos central de l'església. Són restes corresponents a una reforma realitzada al segle XII.

A l'origen, l'església era una replica una mica més gran de l'església del monestir de Sant Pere de Galligants amb un cimbori i un absis central molt semblants. La de sant Daniel tenia, no obstant això, creuer, donant-li així planta de creu grega. La volta primitiva de l'església ha desaparegut. La façana va ser ampliada, a pesar de això, encara pot veure's la més antiga al centre. La primitiva portalada es va substituir al segle XV.

Al temple es troba una petita cripta a la qual es veneren les restes del màrtir Daniel que van arribar, segons la tradició, des de Arles. El cos es troba dintre d'un sepulcre realitzat en 1345 per Aloi de Montbrai per ordre del bisbe Arnau de Mont-rodon.

El claustre és de dos pisos. El pis inferior està datat al segle XIII mentre que el superior és del XV. Té forma rectangular, amb dues galeries el doble de llarga que les altres. La decoració inferior és romànica. Presenta columnes dobles amb capitells d'estil corinti. El superior és molt més simple i d'estil gòtic.

(...)

LLEGIU TOT EL TEXT A:

 http://ca.wikipedia.org/wiki/Monestir_

de_Sant_Daniel_de_Girona 

 



ACCESSOS (Cliqueu sobre el mapa per més detall)


   Coordenades:

  Decimals: 41.988522   2.83368
Sexagesimals: 41º 59' 18.68" N     2º 50' 1.25" E

 

Enllaços:

http://www.girona.cat/

www.santdaniel.com

http://www.monestirs.cat/monst/girones/gi11dani.htm

http://www.pedresdegirona.com/separata_sant_daniel_1.htm

http://www.artmedieval.net/Sant%20Daniel.htm

 


  TORNAR A ROMÀNIC

1126

 

© Col·lectiu Obaga 2012 -´Darrera actualització: dissabte, 07 / setembre / 2013