TORNAR A ROMÀNIC

999 PÀGINA D'INICI

SANT LLISER D'ALÓS D'ISIL

ALT ÀNEU - Pallars Sobirà 

 

 

L'església de Sant Lliser d'Alòs d'Isil, al municipi de l'Alt Àneu, és d’època moderna amb restes del segle XI i XII,  té la categoria eclesiàstica de parròquia i pertany al bisbat d'Urgell.

De l'antiga església preromànica de Sant Lliser no es poden identificar les restes de manera segura i, del període romànic, només es conserva una part del mur sud on hi ha la porta escultòrica de l'entrada. A les parts on és  visible el parament, aquest és de carreus irregulars alternats amb filades de pedres llosenques, disposades més o menys horitzontals. La resta de façana i campanar són clarament d'època posterior. A l'interior de l'església no es conserva cap element de l'època alt medieval.

La impressionant porta és, sens dubte, la part més interessant de l'edifici, construïda amb un conjunt  d'arcs degradats llisos i amb l'arquivolta central decorada amb motius geomètrics i vegetals.

(...)

Llegiu tot el text a:

http://oliba.uoc.edu/vallsdaneu/index.php?option=com_content&view=article&id=39:sant-lliser-dalos-disil-e01&catid=23:esglesies&Itemid=53ACCESSOS (Cliqueu sobre el mapa per més detall)


Coordenades

Decimals: 42.701113   1.100689
Sexagesimals: 42º 42' 4.01" N     1º 6' 2.48" E

Enllaços:

http://altaneu.ddl.net/

http://www.aldeaglobal.net/......Sant%20Lliser%20alos%20isil.htm

http://www.romanicocatalan.com/02a-Lleida/Pallarssobira/Alos/Alos.htm

http://www.romanicat.net/catala/inventari_esglesies/alosisil/alosisil_cat.htm

http://www.iec.cat/arcat/ps/psedificis/01589.htm

http://www.romanicoenruta.com/catalunya/....../santlliserdisil.htm

http://www.flickr.com/photos/jordichueca/4073850100/


    TORNAR A ROMÀNIC

999 PÀGINA D'INICI