SANTA MARIA DE COLOMERS

 

COLOMERS - el Baix Empordà


 


(...)

Santa Maria és una església al centre del nucli de Colomers. És un edifici d'una nau amb capelles laterals, absis semicircular i torre als peus.L'aspecte actual del temple mostra les intervencions experimentades al llarg del temps a partir de l'estructura original romànica.

A l'interior, la nau es cobreix amb volta apuntada i al llarg dels seus murs s'obren les capelles, amb tres arcs de mig punt que recolzen sobre pilastres.

Un arc triomfal doble separa la nau del presbiteri. La part més interessant és l'interior de l'absis. Està decorat per arcs cecs sostinguts per dotze columnes amb capitells esculpits amb motius vegetals, representació d'animals, figures humanes i motius geomètrics. Alguns dels capitells són originals i d'altres han estat reemplaçats.

Exteriorment, s'observen dues etapes constructives: la part inferior correspon, amb moltes modificacions (capelles laterals, portada), a l'obra romànica, mentre que la part superior, amb espitlleres, és el resultat de les obres de fortificació dels segles XVI – XVII. A la façana s'obre la porta d'accés barroca. És rectangular i la corona un frontó trencat per damunt del qual hi ha una finestra romànica d'arc de mig punt. Conserva les lesenes de la primitiva façana romànica amb decoració de tipus llombard.

La torre, a la banda dreta, té base quadrada, cos superior vuitavat amb obertures de mig punt i coronament de barana amb balustres.

(...)

LLEGIU TOT EL TEXT A:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Santa_Maria_de_Colomers

 ACCESSOS (Cliqueu sobre el mapa de la dreta per més detall)


Data de la fotografia:  

juny de 2016

Coordenades:

Decimals: 42.0841044  2.9874145
Sexagesimals: 42º 5' 2.8" N  2º 59' 14.7" E

 

Enllaços:

http://www.colomers.cat/

http://www.artmedieval.net/castella/Santa%20Maria%20Colomers.htm

http://www.monestirs.cat/monst/baemp/bp07mari.htm

http://www.colomersdeter.cat/colomers/aartistics/stamaria.htm

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2014/02/santa-maria-de-colomers-emporda-jussa.html

https://ca.wikiloc.com/rutes/senderisme/espanya/catalunya/colomers


  TORNAR A ROMÀNIC

544

 

© Col·lectiu Obaga 2007-2019 -´Darrera actualització: diumenge, 26 / de maig / 2019