SANT PERE DE CAN MIRÓ

(O ESGLÉSIA VELLA DE SANT PERE)

 

NAVATA - l'Alt Empordà


 


 

(...)

L'església vella de Sant Pere de Navata es troba situada al sud- est de la vila, al veïnat de Can Miró. És un temple romànic d'una sola nau amb volta apuntada, absis semicircular i coberta de teula a dues vessants.

La porta d'accés, situada a ponent, és allindada, amb timpà semicircular i cinc arquivoltes d'arc de mig punt decorades i amb motllura guardapols exterior. Les quatre columnes situades a banda i banda de la porta tenen també decoració, les dues immediates a l'entrada són de tipus salomònic i als capitells hi ha relleus amb temes vegetals i animals. Al timpà hi ha esculpit l'"Agnus Dei". La porta d'accés conserva l'antiga ferramenta romànica.

A la part central de la façana hi ha una obertura d'arc de mig punt, i a la part superior, un petit campanar de cadireta d'un sol arc.

L'absis té una finestra d'arc de mig punt, i al parament lateral de migdia hi ha tres finestres, també d'arc de mig punt.

(...)

LLEGIU TOT EL TEXT A:

http://patmapa.gencat.cat/web/guest/......

 

 ACCESSOS (Cliqueu sobre el mapa de la dreta per més detall)


Data de la fotografia:  

març de 2017

Coordenades:

Decimales: 42.2174221   2.8669019
Sexagesimales: 2º 13' 2.72" N     2º 52' 0.85" E

 

Enllaços:

http://ca.navata.cat/ .

http://www.artmedieval.net/Navata.htm

http://ca.salines-bassegoda.org/......-sant-pere-de-can-miro-148.html http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=6789

https://ca.wikiloc.com/rutes/senderisme/espanya/catalunya/navata


  TORNAR A ROMÀNIC

325

 

© Col·lectiu Obaga 2016 -´Darrera actualització: diumenge, 21 / de maig / 2017