SANT JULIÀ DE CORÇÀ

 

CORÇÀ - el Baix Empordà


 


 

(...)

L'església és d'una nau amb capçalera poligonal, capelles laterals i torre-campanar quadrada al sud-oest el qual era separat de la resta de l'edifici, ja que la construcció quedà interrompuda al seu extrem de ponent. Per aquest motiu s'ha conservat la façana romànica de l'església anterior. També, exteriorment, es veuen restes de l'absis romànic incorporades a la capçalera actual i petits sectors de la nau antiga, així com l'obra de fortificació que es dreça damunt de l'antic temple (probablement al segle XV o al XVI).[1]

L'estructura interior de l'edifici correspon a la reconstrucció del XVIII. Les voltes són de llunetes; hi ha cornisaments motllurats. La sagristia, a la banda sud de la capçalera, es bastí el 1735, segons la data gravada en una finestra i la inscripció de la llinda de la porta que dóna al presbiteri: PERVIA IANVA FACTA SVM EX SVMPTIVS PAVLI DIANA PRESBITER ET SAGRISTE/ 26 AGOST 1735. L'alt campanar (XVIII-XIX) quedà unit al temple mitjançant un cos d'edificació que serveix de baptisteri.

Pel que fa als elements romànics i grafits de Sant Julià de Corçà, a l'església parroquial hi subsisteix el frontis del temple romànic anterior. També hi resten fragments de l'antic absis semicircular romànic, i un fragment amb vestigis de la finestra i la cornisa de bocell. D'altra banda, trobem un tram del mur septentrional. Al frontis hi ha la portada de dos arcs de mig punt en degradació i un petit rosetó. Als carreus de la porta romànica hi ha grafits medievals.

(...)

LLEGIU TOT EL TEXT A:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Juli%C3%A0_de_Cor%C3%A7%C3%A0

 ACCESSOS (Cliqueu sobre el mapa de la dreta per més detall)


Data de la fotografia:  

junt de 2016

Coordenades:

Decimals: 41.9894855   3.0173631
Sexagesimals: 41º 59' 22.15" N     3º 1' 2.51" E

 

Enllaços:

http://webspobles2.ddgi.cat/corca/

http://www.artmedieval.net/castella/sant%20julia%20corca.htm

https://www.catalunyamedieval.es/esglesia-de-sant-julia-de-corca-corca-baix-emporda/

http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=9517

https://ca.wikiloc.com/rutes/senderisme/espanya/catalunya/corca


  TORNAR A ROMÀNIC

203

 

© Col·lectiu Obaga 2018 -´Darrera actualització: diumenge, 07 / d’octubre / 2018