SANT andreu de clarà  

 

CASTELLAR DE LA RIBERA - el Solsonès   


 


 

(...)

Amb tot, sembla que devia tractar-se d'una església d'una sola nau, amb absis semicircular, construïda amb un aparell de carreus ben tallats, sense polir, disposats en fileres molt uniformes i regulars, la qual pot apuntar a una data dintre el començament del segle XII. Actualment la volta interior és apuntada. El cor és barroc i l'arc que el sustenta, amb molt poc punt, està en precàries condicions. Cal destacar la presència del retaule fet el 1162 per l'escultor Feliu Vidal i el pintor Josep Bordons. L'actual església és de tres naus.

És molt difícil poder escatir quin era el pla antic d'aquesta església, bo i més després de les reformes que es dugueren a terme l'any 1756.

Destaca al mur de migjorn una finestra de doble esqueixada amb una llinda monolítica, d' on ha estat rebaixat un arc de mig punt. Hi ha també dues altres finestres semblants que es troben a l'interior de la nau, entre les arcades que s'obren sent afegides les capelles laterals (4). Amb tot, sembla que devia tractar-se d'una església d'una sola nau, amb absis semicircular, construïda amb un aparell de carreus ben tallats, sense polir, disposats en fileres molt uniformes i regulars, la qual pot apuntar a una data dintre el començament del segle XII.

 

(...)

LLEGIU TOT EL TEXT A:

http://patmapa.gencat.cat/web/guest/......

 ACCESSOS (Cliqueu sobre el mapa de la dreta per més detall)


Data de la fotografia:  

maig de 2014

Coordenades:

Decimals: 42.0015131   1.4535534
Sexagesimals: 42º 0' 5.45" N     1º 27' 12.79" E

 

Enllaços:

http://castellarribera.ddl.net/

http://www.artmedieval.net/Lleida/Sant%20Andreu%20de%20Clara.htm

https://www.catalunyamedieval.es/esglesia-parroquial-de-sant-andreu-de-clara......

http://turismesolsones.com/punt/sant-andreu-clara/

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/de-castellar-de-la-ribera-a-ceuro-5916945


  TORNAR A ROMÀNIC

1817

 

© Col·lectiu Obaga 2018 -´Darrera actualització: dissabte, 10 / de febrer / 2018