TORNAR A ROMÀNIC

947 PÀGINA D'INICI

SANT ANDREU DE VALÈNCIA

VALÈNCIA D'ÀNEU - Pallars Sobirà 

L’església de Sant Andreu de València d’Àneu es troba actualment molt modificada amb afegitons de capelles laterals, tant en el mur de tramuntana, com en el mur meridional. Davant d’aquest trobem també un porxo que correspon a una ampliació d’època posterior.

De la seva edificació primitiva només en resta dempeus l’absis semicircular cobert amb volta de quart d’esfera i amb tres finestres de doble esqueixada, i un cos preabsidal, de planta més ampla que l’absis, cobert amb volta de mig punt i amb una obertura en el mur meridional.

És fàcil d’imaginar que aquesta edificació, en origen, era d’una sola nau amb volta de canó i porta en el mur sud. On es poden analitzar millor les característiques estructurals d’aquest edifici és sens dubte des de l’exterior. Permet de fer una anàlisi del parament a través del mur de l’absis, del mur del cos preabsidal i del mur est que es reaprofità per afegir-hi la part més moderna. En aquests tres cossos, el tipus d’aparell és format per carreus grans i regulars, per bé que no polits, disposats en filades molt horitzontals, que s’alternen amb pedra granítica en els paraments, sorrenca en les obertures de les finestres i calcària en les zones on l’element decoratiu hi és present. Entre els blocs de pedra que configuren el carreuat hi són visibles encara forats de bastida.

(...)

Text extret de:

http://www.iec.cat/arcat/ps/psedificis/00615.htmACCESSOS (Cliqueu sobre el mapa per més detall)


Coordenades

Decimals: 42.634409   1.110704
Sexagesimals: 42º 38' 3.87" N     1º 6' 38.53" E

Enllaços:

http://altaneu.ddl.net/valencia.htm

http://www.romanicocatalan.com/02a-Lleida/Pallarssobira/Valencia/......

http://www.panoramio.com/photo/7800070

http://www.flickr.com/photos/ainhoap/5025946819/

http://www.romanicoenruta.com/......santandreuvalenciadaneu.htm


    TORNAR A ROMÀNIC

947 PÀGINA D'INICI